Anders Borg – kvinnohatare och mansgris

Va fan! Vi måste prata om Borgs totala haveri och fruktansvärt oanständiga beteende. Var ska jag ens börja? Jag läste att han fick en black out och ber om ursäkt för sitt beteende. Han var stressad och pressad och trött och alkoholpåverkad. Råkade grab:a någon i skrevet, plocka fram sitt könsorgan (!?!?!?!?!?) OCH kalla några kvinnliga festdeltagare hora och slampa. Ja men tjena… vad originellt av honom att komma på såna former att festa till det lite extra med. En krydda på toppen liksom. Som vilken jävla annan festival i vårt avlånga land som helst tycker jag det låter som. Men kom igen!! Min älskade Borg, som jag har sett upp till dig. Du var anledningen till att jag valde att engagera mig i moderaterna som 14:åring. Du blev utsedd till världens främsta finansminister och utgjorde en sån viktig del av Sveriges absolut bästa politikertrio (Reinfeldt, Borg och Bildt). Nu läser jag på din Facebook-sida och i kvällstidningarna att du visst är en man vem som helst, som föll in i mönstret för en sann mansgris och kvinnohatare. Vet du vad? Det är ingen slump. Det är ingen slump att just du råkade häva fram kuken och kalla kvinnor för horor. Det är ingen slump att det inte var din fästmö Dominika eller någon annan kvinna i sällskapet. Du är född in i, uppvuxen med, lever i en kultur där män gör så. Du som nykter välutbildad kan se och förstå att det är fel och agera därefter. Du som alkoholpåverkad blir dock inte en annan person, och det är det som är problemet. Skeletten i garderoben blir bara mer synliga när du släpper på garden och därmed kommer även de värsta trollen fram. Idén om kvinnans underordning mannen och det ojämställda samhället existerar och du föll dit. Man uttrycker liksom inte kvinnohat om man inte bär på kvinnohat. Man tafsar inte på någon om man inte har problem med att respektera andras integritet. Så enkelt är det. Man kan vara bra på att dölja det men man får inte en black out och bara råkar falla inom ramen för kvinnohat med tanke på att vi växer upp i en kultur som promotar just kvinnohat. Det säger ju sig självt. Att det är jobbigt för dig som upplyst, smart och duktig man att se sig själv som vilken antastare som helst svider antagligen rejält. Problemet är att just du som upplyst, smart och duktig inte tar ansvar för vad du gjort (du väljer att skylla på stress och alkohol). Du borde se din del av det samhälle vi så gärna vill prata om att förändra men inte förändrar. Ingen vill ju kännas vid att man är med och förtrycker lite grann sådär på sin kant. Men då blir det ju heller aldrig någon förändring. En vit medelålders rik man med makt och inflytande trampar i klaveret men är för ynklig och svag för att stå för vad han faktiskt upprätthåller för värderingar i praktiken. Sorgligt. Oförskämt. Skandal. Och så undrar alla män varför kvinnor inte ser dem som sina jämlikar nu trots att det är 2017 och mannen har offrat sig lite och tar ut några föräldradagar… jo just för att alla män bär på kvinnohat. En del är duktiga på att dölja det. Andra trillar dit och visar/uttrycker det. Om män med makt inte förstår att beteendet de bär på är kvinnohat, hur ska de någonsin kunna leda en värld in i en jämställd sådan? Det är omöjligt. Borg ska stå för vad han har gjort, inte skylla ifrån sig. Borg ska söka hjälp för sina fruktansvärda värderingar, inte för sina alkoholproblem i första hand. Borg ska vidare använda sin starka position i samhället för att uppmärksamma kvinnohat och ojämställda värderingar, inte skyffla den här skandalen under mattan och rida ut stormen för att sedan gå tillbaka till samma sunkiga levene. Är han inte helt patetisk är det här det minsta han kan göra för att be om ursäkt för sitt agerande och försöka ställa allt tillrätta. Varsågod, Borg, nu har jag kräkts upp den samhällsanslys du själv är för svag för att göra. Slicka nu i dig den likt en fågelunge och låt det aldrig ske igen. Någonsin. Av någon på någon plats i Sverige igen. Använd nu din nya erfarenhet , insikt och lärdom och gör Sverige till ett bättre ställe för kvinnor än det är idag.

1 kommentar

  1. Att du orkar Josefin.

    Jag tycker att du ska sluta upp med att vara så himla bitter och arg på alla män. Har du själv någonsin varit med om att en man har betett sig på detta viset? Nej det tror jag inte för inga normala män gör nämligen så. Det finns inte heller några bevis eller vittnesuttalanden som säger att Borg har betett sig på det här sättet.

    Hittills är allt bara hörsägen och allmänt skvaller från fega salongsberusade haters och Flashback. Låt bli att sprida skit och dynga om någon innan hen är dömd. Vi bor i en rättsstat – ja det tror man ju inte alltid men så är det i alla fall. Släpp och tagga ned och be om ursäkt att du har dömt på förhand.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *