En natt i tält

Sent inlägg här ikväll! Jag har precis sagt god natt till CG och Abbe som sover ute i tält i natt. De har slagit läger på gräsmattan precis utanför huset och Abbe är minst sagt exalterad. Jag tror han kommer ha lite svårt att somna men han kommer vara så stolt i morgon när han kan berätta att han har tältat och sovit utomhus. Kan bara tänka mig hur häftigt det är för honom. Jag är dock inte så intresserad av friluftsliv osv. Som CG sa till Abbe när han frågade varför inte mamma skulle sova i tältet också ”din mamma är ingen mamma som sover i tält”. ”Nähä” svarar Abbe och så var det slut på den diskussionen. Skönt! Olle och jag sover i våra sängar inomhus, känns bekvämast.

Medan de lever friluftsliv tänkte jag göra disken och tvätten här hemma innan jag lägger mig också. Att komma hem efter en vecka utomlands kräver sin tid i tvättstugan, minst sagt. Har fått börja använda badkaret som tvättkorg pga våra två tvättkorgar redan svämmar över. Ja, ni förstår, det finns att göra. CG ska ta med sig barnen på tältsemester i Norrland (hälsa på släktingar men eftersom de bor så långt ifrån behöver de i alla fall stanna en natt på vägen och då tyckte CG att tält var en bra idé) så deras garderober behöver vara upptvättade och redo till nästa vecka. Kvällens tältande är alltså en provnatt i det nya tältet för att se hur det fungerar och hur det går med en tvååring i tält.
Innan jag stoppade om Abbe i tältet hade vi mysmiddag i soffan framför några bolibompaavsnitt med grillad flapsteak och rotfruktsgratäng. Abbe drack äpplejuice, jag vin och CG öl. Alla mätta och nöjda och glada. Känns som en bra förutsättning för natten.

3 kommentarer

 1. Mysigt! I vår familj är det bara jag som vill tälta🙁

  Vill även tacka dig för din feministiska kamp, du argumenterar så himla bra! Jag har läst din blogg ett tag nu (hittade den via Lady Dahmer) och när jag visade min man den så sa han att han kände igen dig från öppna förskolan i Kungälv😀 Stämmer det?

  1. josefinoberg

   Tack! Vad snäll du är. Jag ska skriva lite mer om feminism, gäller bara att hitta tid att sätta sig och skriva. Sådana inlägg tar ju lite längre tid än det vanliga vardagstjafset 😅
   Vad kul! Det stämmer, brukar vara där på fredagar.

 2. Det är intressant med vardagliga inlägg också!

  Konstigt, jag borde ha sett dig på öppna förskolan, brukade också vara där på fredagar. I och för sig är det min man som varit där med Max på senaste tiden. Vi kanske ses i höst😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *