Bröllop i Ligurien – WOW

Dagarna i Italien var helt outstanding! Jag vet faktiskt inte vad jag ska använda för ord som kan göra dagarna och känslorna och upplevelserna rättvisa men närmast ligger nog magi. Det var ett par magiska dagar vi hade där Klara och Amirs bröllop var höjdpunkten, såklart. De gifte sig i fredags (7/7) högt uppe i bergen på 500 m höjd, Castagnola i Ligurien. Det var smala serpentinvägar uppför bergen och sista biten upp till ceremonin bestod av 189 trappsteg. Minst sagt en idyll med fantastisk utsikt. De lyckades pricka in en kanondag att gifta sig på, nästan helt vindstilla med strålande sol och 30 grader. Jag avundades inte männen i kostym den dagen… det var en varm dag och jag hade på mig en vacker volangklänning från HM. Tyckte den passade fint att ha på ett bröllop i Italien. Efter ceremonin var det mingel innan vi tog oss ner ett par höjdmeter till en restaurang för ännu mer mingel följt av middag. Tal och sång och dans tills taxin hämtade upp oss och körde till hotellet vid 02.

Förmiddagen efter bröllopet tog vi oss tillbaka till stället ceremonin ägde rum på och blev bjudna på italiensk brunch ihop med brudparet och alla gäster. Italienska delikatesser som skinka, ost och lasagne serverades. Och bubbel i glasen såklart. Kul idé tycker jag med brunchen dagen efter, roligt att få mötas upp en gång till för att skåla och fira kärleken.

Efter brunchen var vi ett kompisgäng till brudparet som hyrde ett hus tillsammans för att förlänga dagarna i Italien något och hinna umgås lite mer. Vi satte fart mot Parma där huset låg och gjorde därifrån dagsutflykter tillsammans. Vi hann med ett besök på Ferrarimuséet i Maranello, äta pizza och pasta, strosa på gatorna i vackra miljöer, lassa glass i stora lass, bada i Gardasjön osv. Mycket trevligt och roligt. Sista kvällen tillsammans i huset dukade vi upp för riktig fest med alla sorters delikatesser och bubbel. Jag tror vi bestämde att vi skulle göra en likadan resa när Klara och Amir firar 10 år som gifta. Eller var det 1 år? Håller tummarna för det sistnämnda.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *