Alla män är potentiella våldtäktsmän

1886 st våldtäktsfall har lagts ner bara i år. 269 st kvinnor dödade av sina män. OCH ändå är det oss feminister män blir irriterade på när man luftar tankar om mäns våld mot kvinnor och problemen män ställer till med i det offentliga rummet. Jag skrev igår att jag tyckte festivaler kunde fortsätta sina jippon UTAN män tills de har lärt sig att uppföra sig istället för att lägga ner helt. Men nej nej nej, det är så mycket viktigare för män att poängtera sin egen oskuld (”jag vill inte bli förknippad med förbrytare”) än att förstå kärnan. Det är viktigare för män att kritisera min retorik istället för att föra sin egen retorik i ämnet (kan tänka mig att stödja din tes men OBS och bara OBS om din retorik smeker mig medhårs och inte buntar ihop mig med andra män. Att jag själv skulle kunna driva frågan pga bryr mig om kvinnor känns helt oviktigt. Jag har väl viktigare saker för mig som att t.ex berätta för kvinnor som driver frågorna att de minsann gör det på fel sätt. Hallå liksom!).

Jag har manliga bekanta och närstående som känner sig utpekade och utsatta när de går bakom en kvinna en mörk kväll. ”Jag är ingen jävla våldtäktsman” hävdar de upprört när man försöker beskriva tankarna som går i kvinnans huvud den kvällen. Men alltså bu fucking hu. Ta en vända i kvinnans skor samma kväll och jämför utsattheten.

Mäns våld mot kvinnor bortförklaras och försvaras (man skyller på offret – vad hade hon egentligen på sig när hon var ute och gick en sen kväll? Och vänta lite här, varför var hon ute och gick öht? Hon får ju skylla sig själv om hon inte kan hålla sig inomhus sent på kvällen liksom).

Mäns våld mot kvinnor bortförklaras och försvaras, och eftersom män ofta framställs som kåta svin som inte kan kontrollera sina drifter så måste vi kvinnor tillslut utgå från att ALLA män är potentiella våldtäktsmän.

Vi lever nämligen i ett samhälle där kvinnan får ta ansvar för mannens sexualitet; hon blir den skyldige om hur utsätts för trakasserier eller en våldtäkt. Hon får ju se till att skyla sig och inte uppmuntra för då får hon skylla sig själv.

Vi lever i ett samhälle där man som kvinna inte får vara för full eller lättklädd, och man får absolut inte inte gå med en man hem om man inte känner honom VÄLDIGT VÄL för annars får hon skylla sig själv om något händer.

Och vi lever i ett samhälle där män ursäktas när de tafsar och kränker (”lite får du väl tåla!”), där småpojkar får ta för sig och vuxna skrattar bort det med ”han är bara kär i dig” och ”boys will be boys”. Helt enkelt lära sig att som kvinna ta mäns övergrepp som komplimanger och gör hon inte det är hon istället ansvarig för situationen.

Ursäkta mig en det är inte så jävla konstigt att kvinnor måste dra alla män över samma kam när det väl kommer till kritan. Gör hon inte det är det en dag en riktig våldtäktsman som springer ikapp henne på gatan och inte du den där kränkta mannen som är så snäll egentligen som bara vara ute på en promenad.

Oavsett om det är kvinnor (provocerar fram) eller männen själva som rättfärdigar männens beteende så handlar det alltid om att kvinnan ska ta ansvar för männens lust. Män idiotförklaras systematiskt (hallå där alla ni män som är så otroligt engagerade i den feministiska debatten… gör något åt att ni framställs som idioter istället. Varför tillåter ni rättsväsendet sätta en sån stämpel på er? Gör något åt det och ställ krav på att män blir ansvariga för sina handlingar och inte behandlas som jättebebisar av hela samhället) och kvinnornas roll är att ta ansvar för männens lustar och ilska.

Och så blir männen arga på oss. Feministerna. Kvinnorna. De som kritiserar mäns våld. Jävligt märkligt att de istället inte riktar sin ilska mot de män som våldtar, slår, skrämmer och mördar istället. Va fan, fokusera på det viktiga och inte huruvida jag hatar eller inte hatar alla män, vill ha festivaler mansfria osv. Skaffa er en egen uppfattning och driv den.

2 kommentarer

  1. Män är så oerhört lättkränkta. Många (de flesta?) av dem skiter ju fullständigt i vad kvinnor tycker och tänker så varför blir de då så provocerade av att kvinnor drar dem ”över en kam”? Det som du skriver är så bra, varför fattar inte män hur förminskade de blir, de ses ju av samhället som mindre vetande, borde inte det vara mer provocerande? Lata jättebebisar som blir daltade med jämt och ständigt.

    1. josefinoberg

      Ja, ellerhur? Män bryr sig aldrig om vad kvinnor tänker/tycker i sakfrågor etc (kvinnor blir ju ignorerade i seminarium men män som säger samma saker blir hyllade) men när en kvinna påtalar mäns mindre bra egenskaper ja då minsann ska det debatteras och helst också smutskastas (dålig kvinna som förstör för andra bra kvinnor som sitter snällt i båten liksom). Så. jävla. tröttsamt.
      Och ja igen! Hur kan manssläktet gå med på att reduceras till idioter utan förstånd och konsekvenstänk? Så otroligt låg nivå att de borde skämmas över det. Foka på rätt säker nu, män. Fan!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *