Packa smart

Nu är vi äntligen på väg och har kört i ett par timmar!

Eftersom det blev lite hastigt inpå med att vår bil skulle in på reparation och vi blev tvungna att hyra en bil så har vi tyvärr behövt tumma på utrymmet… Bilen vi hyr är en storlek mindre än vår och det gör ju det lite svårare att få plats med allt vi behöver ha med oss ner med tanke på att dubbelvagnen ska med utöver den andra packningen. Jag gillar dock att ha ordning och reda i packningen samt stuva smart och effektivt, så det löste sig fint ändå. I skötväskan finns det gott om plats men jag har gärna ordning och reda där ändå. Blöjorna och våtservetter har jag alltid i en paljettväska så att jag enkelt kan ta med den och barnet som behöver bytas på (istället för att släpa med sig hela skötväskan eller behöva fiska upp blöja plus våtservetter och hålla i handen medan man går in på ett ställe med skötbord). Extranappar ligger i en plastburk med lock så att de inte ligger huller om buller i väskan så att det blir svårt att hitta när de väl ska fram (resa med ett barn som plötsligt får skrikattack och då inte hitta nappen är INTE kul). Doseringsburkarna med pulver till flaskorna har jag färdigdoserade (i två burkar med tre fack i varje = 6 st flaskor = bra att ha eftersom båda barnen gillar att dricka flaska) i en liten necessär för att enkelt kunna se var de är. Thermosen är laddad med kokande vatten att späda ut med kallare vatten för att få en lagom temperatur. 

 Vad gäller resten av packningen som verkligen behövde krympa utan att behöva bli färre i antal, så la jag våra respektive högar av kläder och packning i varsin plastpåse. De vakuumpaketerade jag genom att dra ur luften och knipsa igen med en påsklämma = tar betydligt mindre plats än annars. 

 Dessa ställde jag sedan två och två (blev fyra totalt, en per person) i varsin mjuk bag:

 Och sängkläderna och handdukarna la jag i en papperspåse. Jag fick alltså med hela familjens packning enkelt genom att tänka till en extra gång innan jag började packa ner. Hade först tänkt packa ner allt i en stor resväska men insåg vid närmare eftertänka att mjuka bag:ar är betydligt smartare i packa i, för de kan man klämma in lite varstans i bilen där de får plats (på golvet i baksätet, mellan vagnen i bagaget mm).

Vad som dessutom är bra med alla de plastpåsar som våra kläder ligger i, är att de sedan kan agera påsar för de använda kläderna som ska tvättas när man kommer hem (om allt mot förmodan inte behöver användas). Blir mycket enklare att hålla reda på använda och oanvända kläder genom att separera dem så. Aston blev lite ledsen när han såg all packning, han kände antagligen på sig att vi skulle iväg. Vad han dock inte fattade var att han också skulle få följa med… Han blev överlycklig när han fick hoppa in i bilen han med. Lille Aston…

2 kommentarer

  1. my god! bra packare!! jag är imponerad! Kul att du också skriver om feminism, det gör jag också jättemycket.

    1. josefinoberg

      Ja, vad kul! Följer gärna bloggar som har en feministisk inriktning, typ det enda intressanta nu för tiden. Hehe! Har du barn också?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *