Familjesemester i Danmark

Puh! I morgon bitti åker CG och jag ner med barnen och Aston till Lalandia i Rødby, Danmark för en mysig familjesemester. Vi bilar ner dit och har en stuga som väntar på oss inne i parken. Min vän Emma och hennes familj (man och två barn i samma åldrar som Abbe och Olle) åker också med så det kommer bli fantastiskt roliga dagar för allihopa. Till och med Aston har hittat en vän i deras hund Sally. Verkligen perfect match på alla plan. Vi har stugor bredvid varandra så våra stora barn kommer kunna springa mellan och vi vuxna kommer kunna ha mysiga kvällar ihop när barnen har somnat. Dagarna kommer rulla på inne i parken och det tror jag barnen kommer älska! Kvällen har gått åt till att packa för hela familjen och det tar ju sin lilla stund, om man säger så. Mycket som ska med när man har två små barn. Att det ska vara både sol, molnigt och regn under de dagar vi är där förenklar ju knappast valet av kläder till barnen. Blir en salig blandning av kortärmat, tjocktröjor, shorts, byxor, strumpor, sandaler, keps, regnjacka, badkläder och solkräm. Lite av allt helt enkelt. Eller ja, mycket av allt kanske man ska säga… barnen gör ju av med två ombyten per dag (MINST) och att det dessutom är vattenland med risk för blöta kläder och frusna barn gör ju att resegarderoben behöver utvidgas lite. Nu har jag i alla fall koll på läget (skrivit lista med allt som ska med samt bockat av det mesta som kan läggas ner i väskor nu ikväll) och ska börja packa ner det. 

En del av det som ska med. Eftersom vi inte valde till sängkläder i bokningen får vi packa med egna. Tar lite mer plats i bilen men det känns fräschare än att använda deras. Vette tusan hur bra de tvättas mellan familjerna som använt dem tidigare… Har lite bacillskräck när det kommer till sånt.

Lite av det som ska ner i barnens necessär. Steriliserade nappar + flaskor, solkräm, suppar och i necessären ligger tandborstar, tandkräm, termometer och hudsalva nedpackat. I doseringsburkarna har jag förberett med färdigmåttat pulver. Skönt att ha lättillgängligt i skötväskan i bilen ner i morgon ifall barnen vill ha, samt en termos med varmt vatten att blanda med. 

Ja, som sagt… vi betar av nästan hela spektrat av väderlekar under de dagar vi är där.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *