Midsommar 2017

Glad midsommar!

Vi har min vän, tillika Olles Gudmor, Olivia på besök från Stockholm. Hon och hennes pojkvän Christian är för att fira midsommar med oss och det har varit en trevlig dag! De kom hit igår men bodde på hotell i stan tills idag, och nu sista natten sover de hemma hos oss. Jättemysigt! Vi har precis sjunkit ner i sofforna för att sätta på en film innan vi rundar av den här midsommaraftonen. Vi har haft ett traditionellt firande med dans runt stången, fiskedamm, lotter (en vinst!!!) och regn. Inte bara regn dock, mycket uppehåll också. Efter firandet på Prästalund åkte vi hem och gjorde i ordning lunch – klassisk med sill, färskpotatis och champagne. Västerbottenpaj, ägghalvor, lax, räkor, knäckebröd, gräslök, köttbullar, gräddfil, ost och sallad stod också på bordet. Jordgubbstårta till efterrätt (som Abbe hjälpte mig med i morse). Eftersom lunchen blev så sen hann barnen gå och lägga sig innan vi fick oxfilén på grillen och middagen var färdig, så den åt vi vuxna själva med rödvin och nubbe till. Helt perfekt avslutning på dagen! I morgon åker de hem till Stockholm igen men vi hinner nog ses både en och två gånger innan sommaren är över. Barnen älskar dem lika mycket som vi, så vi får se till att ses regelbundet trots avståndet. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *