Mer provocerande att motverka våld mot kvinnor än att delta aktivt i det själv

Från Aftonbladet.se

Det finns ju många som inte tycker att vi lever i ett patriarkat. DÅ vill jag bara upplysa om detta; Det är i bara i ett patriarkat som det kan anses mer upprörande att poliser engagerar sig mot mäns våld mot kvinnor, än att män som arbetar som poliser misshandlar kvinnor. Hör ni själva? Det är alltså mer provocerande att motverka våld mot kvinnor än att delta aktivt i det själv.
Inte undra på att kvinnor saknar förtroende för polisen och rättsväsendet med tanke på hur kvinnor behandlas av dessa myndigheter. Brott mot kvinnor (våld, trakasserier, sexuellt våld osv) prioriteras så lågt att 13 (!!!!) våldtäktsärenden läggs ner VARJE DAG. Med ett sådant facit känns det inte alls orimligt att kvinnor väljer att inte anmäla övergrepp. Varför skulle de? Utsätta sig för ännu mer fara och på köpet bli hånad av polismyndigheten rakt upp i ansiktet. Så istället för att skapa en trygg miljö för kvinnor så är polismyndigheten med och motarbetar kvinnors rättigheter. Jag skäms.

Att en polis vill engagera sig mot mäns våld mot kvinnor borde ses som en tillgång för polismyndigheten, eftersom detta är ett stort samhällsproblem och brott som polisen uppenbarligen har problem att ta itu med och lösa. Det borde anses vara en resurs att det finns poliser som vill skaffa sig kunskap om hur detta ska hanteras själva. Jag menar, polisens utbildning på det området verkar ju minst sagt vara bristande.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *