Kvinnor har fortfarande inte politiska rättigheter

Jag tappar talförmågan när jag läser om MÄNniskor som uttalar sig så dumt. Som om feminismen har tappat sin relevans… Ursäkta mig, men hur dum får man bli?

Män brukar ju generellt ställa upp på idén om att kvinnor ska ha samma politiska rättigheter som män. Kvinnor är ju trots allt människor, det har de ju ändå accepterat efter mycket om och men. Vad betyder det då? Jo, att vi ska ha den formella rättigheten att rösta, vara medlemmar i olika partier osv. Men, och läsa noga nu alla ni som tror att feminismen inte längre behövs, när kvinnor sen använder den politiska rättigheten till att driva sina politiska gruppintressen så är det helt plötsligt en annan visa vi får höra. ”Feminismen var mycket bättre förr när det handlade om lika rättigheter och rätten till rösträtt” låter det då. Som om rättigheterna i sig inte har något värde mer än möjligtvis symboliska. Som om kvinnans rätt till att rösta endast handlar om kvinnor ska kunna rösta på manliga politiker. Eller kvinnans deltagande i politiken om att tillmätas en villkorad plats i manliga organisationer.

Kvinnor har fortfarande inte politiska rättigheter. Visserligen får kvinnor rösta och delta, men när kvinnorna driver sina gemensamma frågor som grupp så tar det stopp. Då är vi rabiata och hysteriska. Det är att ha tagit det för långt för det är ju inte vad feminismen ska handla om enligt vissa, utan snarare att kvinnor tacksamt ska få representeras i ett manligt system och att kvinnor ska legitimera detta system med sina röster. Män har ju som vi vet mage till det mesta här i vår värld, men de vill alltså berätta för politiskt aktiva kvinnor idag att feminismen var bättre när den enbart handlade om att tillskansa sig de rättigheter vi nu också använder oss av i vår fortsatta kamp. Jag tror liksom inte att de kvinnor som kämpade för kvinnors rösträtt skulle acceptera att kvinnor idag inte använder sig av den makten för att sätta stopp för det förtryck som män utövar. Vi ska inte använda vår rösträtt för att legitimera det av mannen byggda, för mannen anpassade, politiska system. Feminismen är ett hot för män eftersom feminismen enar kvinnor i frågor som rör kvinnors rättigheter. Det skrämmer dem. Män kan inte förstå att de själva har enats om saker i hundratals år dem emellan för det är så självklart att det inte ens kan ifrågasättas. Mansfrågor provocerar liksom ingen eftersom det står högst upp på den dagliga agendan, alltid. Kvinnofrågor, däremot, provocerar nästintill alla män och även de kvinnor som vill vara till lags. Dagens petitesser kring att män våldtar kvinnor och att jurister och domare i domstolar kräver att kvinnor är nyktra nog och har tillräckligt täckande kläder på sig för att deras nej ska räknas, är ju bara finlir. Att vi t.ex aldrig har haft en kvinnlig statsminister i Sverige är väl bara en slump? Vi får rösta, men vi ska bara rösta på förslag som gynnar mannen i systemet, annars har vi tagit vår rätt för långt. Att kvinnor dessutom tjänar mindre än män TROTS att de utbildar sig i högre utsträckning är också bara en struntsak som kvinnor ska blunda för. Vi får ju vara glada över att vi får jobba, det fick vi trots allt inte förr…

Och ärligt talat. Om feminister en dag lyckas driva feminismen så långt utan att männen har mördat oss på vägen, så tror jag faktiskt att alla människor kommer få det bättre i en värld där kvinnor härskar. Män har nu härskat i alla år och jag tycker faktiskt inte alls att det går särskilt bra. Krig och svält som dödar människor samt ett klimathot som inte tas på allvar. Män kommer utplåna den här planeten och det pinsamma här är att män tror att kvinnorna är deras största hot. Tillåt mig skratta.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *