Män som vill tala kvinnor till rätta del 2

För att fortsätta diskussionen om män som så gärna vill tala om för kvinnor vad de gör för fel och på vilket sätt de kan förändra sig (män som Pär som skriver insändare och vill ”hjälpa” alla kvinnor ur sitt förtryck). Eller andra män (se kommentarer nedan printscreenat från min Instagram) som tycker att jag som kvinna ”gör feminism” fel och behöver berätta för mig hur jag egentligen borde uttrycka mig eller tänka kring min kamp. Tack men nej tack alla ni män som tror att ni kan göra feminism bättre än kvinnor. Ni har ingen aning om vad ni pratar om och det är uppenbart att det ni vill att feminismen ska handla om är något helt annat än vad det faktiskt handlar om: KVINNOR. Det är kvinnors kamp och kvinnors rättigheter som är huvudfokus och inte om någon eventuell man blir kränkt på vägen. Så fort en kvinna yttrar något som skaver så är hon per automatik manshatare och en ”dålig feminist”. Hon förstör för andra ”snälla feminister” som är mer tillmötesgående och förstående gentemot männen. Den rabiata feministen förstör med sin aggressiva ton och då vill männen inte vara med och lyssna längre. Män vill höra att de visst är bra män, bara det att andra män ibland kan bete sig lite tokigt och att de är just dessa män som feminister borde lägga sitt krut på. MAN BA ÖH VA?
Har ni missat att ni ingår i en struktur där ni systematiskt på alla plan och hela tiden förtrycker kvinnor? Alla män är med och upprätthåller detta mer eller mindre. Vissa våldtar, andra skämtar sexistiskt. En del mördar medan andra ignorerar kvinnor i sin omgivning. Några slår medan andra tycker kvinnan ska ta ut all föräldraförsäkring. Kvinnohatet är överallt och hela tiden. Män hatar kvinnor men kvinnor får absolut inte hata tillbaka. NEJ, STOPP OCH BELÄGG, inte dra all män över en kam.

Det är viktigare för män att inte klumpas ihop med andra män än vad det är att lyssna på kvinnors berättelser och erfarenheter. Män tycker att kvinnor tillsammans med män ska föra en dialog om hur vi kan ta samhället mot ett mer jämställt sådant. Okej, fast sen skiter männen ändå i att lyssna om kvinnan inte tar hans personliga känslor och ego i bejakande när det är kvinnors situation som ska diskuteras. Män lyssnar inte om inte män får vara i fokus och då absolut inte i någon negativ sådan. Men hur ska vi då kunna föra en dialog TILLSAMMANS om kvinnoförtryck när det är män som förtrycker? Det går ju inte att tala om män i positiv bemärkelse när de i själva verket är rövhattar?

Vi feminister får absolut inte ifrågasätta mäns position eller synliggöra att de är med och upprätthåller ett förtryck mot kvinnor.

Snubbe mansplainar och tillrättavisar mig:

Jag kan för mitt liv inte förstå varför en pappa (eller man, son, bror, manlig kollega whatever) skulle kunna hindra en kvinna från att hata män. Män har ju lyckats alldeles utmärkt med att hata kvinnor trots att de har fötts av en. Blivit uppfostrade av en. Haft kvinnliga pedagoger hela sin skolgång. Blivit vårdade av kvinnor på sjukhus/hemtjänst. Levt i ett samhälle där kvinnor har utfört merparten av allt obetalt (men viktigt!!!!!!) arbete i hemmet samt daltat med mäns egon och känslor.

Men nä, såklart, en pappa hindrar oss kvinnor från att förstå och reagera på det hat vi utsätts för. Kvinna, komma här och tro/ta plats/kräva rättigheter, du har ju en pappa.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *