Lammet och Bonden

I helgen gjorde vi ett besök på bondgården Lammet och Bonden. Det var en trevlig stund för hela familjen, de har en fin gårdsbutik som vi köpte kött från av djuren de har på gården samt goda kryddor att strössla köttet med efter att det är tillagat. Vi fick även gå runt och se på djuren. Abbes favorit var ju helt klart grisarna. Korna stod för långt ifrån stängslet för att vi skulle kunna se på dem på nära håll och det gjorde även fåren med sina lamm. Lite synd men samtidigt förståeligt. Det var mycket folk på gården som ville gå runt så djuren höll sig på avstånd. Abbe har fått ett intresse för att fota, så nu får jag knappt se kameran när jag plockar fram den i närheten av honom, han tar den direkt. Han är svårfångad på kort men vill gärna ta kort. Jag uppmuntrar det, men kanske borde köpa en liten kamera till honom som han kan använda. Vill ogärna att han ska ha sönder min… Jag fick i alla fall till ett kort på barnen när de gungande och sedan var det Abbe som stod för fotona.


”Abbe, kan du ta en bild på pappa med Olle och Marcus”? ”Ja!”:


”Och på grisarna också, kanske”? ”Ja!”:


Det är inte så lätt att få till bra kort när man är två år. Fast de blev ganska roliga ändå så jag postar dem här i alla fall. Han får öva!

Vi köpte som sagt med kött från gårdsbutiken och fick stanna på Bagaren och Kocken i stan för att köpa en köttkvarn till vår Kitchen Aid. Vi gjorde hamburgare till middag. Häftigt att kunna mala köttfärs själva, av kött från en gård vi har besökt. Närproducerat och mer miljövänligt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *