Kvinnohatande män i skolmiljö

När jag precis hade börjat högstadiet berätta en manlig fritidsledare för mig att han hade varit på dejt med en kvinna och hon hade haft HÅR UNDER ARMARNA. (OMG, är det sant??? Hörde jag rätt, hade hon verkligen hår under armarna. Låter ju helt onaturligt. Eller?). Han berättade att han tyckte det var ofräscht med kvinnor som hade ”tofsar” där som kunde råka skymtas om hon hade kortärmat på sig på sommaren. Detta berättar en vuxen man för mig som precis hade kommit in i puberteten (… och börjat få hår under armarna). Vi skrattade och visade förakt åt detta fruktansvärda brott, höll med varandra om att det var ofräscht och så kan man ju absoluuut inte gå runt. En vuxen snubbe och en tjej som precis fyllt 13 år. Vi hånade en kvinna som hade hår under armarna. Jag vet ärligt talat inte vad som är värst egentligen, att han tyckte det var ett lämpligt samtalsämne med ett barn eller att han hade en sådan unken kvinnosyn.
Har väldigt svårt att se hur detta någonsin skulle kunna hända med omvända roller. En kvinnlig fritidsledare som varit på dejt med en man och senare pratar med en pojke på skolan om att mannen hade håriga armhålor och att det var äckligt. Det händer ju inte. Det finns ju inte på världskartan att kvinnor 1. värderar män efter var de har hår på kroppen och 2. pratar så olämpligt om ett naturligt fenomen som är ett resultat av puberteten med någon som är i puberteten. Det når ju toppen av olämpligt beteende.

Att som man inte förstå att hans kvinnosyn är förnedrande må vara en sak – det är ju så internaliserat i oss alla att man behöver ha en del hjärnkapacitet för att kunna räkna ut det – men att involvera barn i samtalsämnen som går ut på att håna andra personer borde ju vara en rätt tydlig gräns för när det blir olämpligt. Fast nä, mäns kvinnohat skyr inga medel. Den här fritidsledaren lyckades alltså i samma samtal förnedra en kvinna och samtidig uppmana en annan till att inte bli som henne. Han slog två flugor i en smäll kan man säga. Satte en på plats och tvingade in den andra i självhat. Effektiv kvinnohatare.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *