Touchdown Sydkorea

Då var vi framme. Måndag morgon svensk tid landade vi med flyget i Seoul och det tog nästan ett dygn för oss att ta oss från vårt hem i Sverige till hotellet i Sydkorea. Flygresan gick bra men det är såklart skönt att ha landat och kommit fram.CG och jag tog tåget från Seoul till Busan och det gick smidigare än jag trodde att det skulle göra. Vi mötte upp Pontus här på hotellet igår eftermiddag (stod och kikade ner från fönstret i vårt rum och såg en man med brunt hår och vit t-shirt och förstod direkt att det var Pontus som gick utanför hotellet. Kände igen hans gångstil och rörelsemönster. Han hade checkat in ett par timmar tidigare än oss och hade varit ute på stan medan vi var på väg till hotellet. Tänk att man känner igen en människa så utan att varken se ansiktet eller vara i närheten (stod på våning 16 och tittade ner och registrerade honom direkt utan att veta att han skulle gå där just då)). Han har varit här sedan december förra året för att plugga. Just nu har han skollov och då passade det bra för oss att komma och besöka. Vi stannar i Busan till på torsdag och sedan följer han med oss även till Seoul de dagarna vi är där. Blir en kul vecka!

SKÅL! Äntligen semester!

Vi mellanlandade i Tyskland och hade en mycket trevlig stund där innan vi boardade planet till Sydkorea. Det blev lite god mat och gott vin medan vi väntade.

Vi bor på Paradise Hotel i Busan och det är ett fantastiskt fint hotell. Vi snålade in lite på rummet eftersom hotellet i sig är så fint, så utsikten blev över staden men den duger fint ändå tycker jag. Våning 16 bor vi på, så då blir väl allt häftigt oavsett vy egentligen…

Hotellet ligger vid stranden och där var det någon som kunde bygga sandslott om man säger så. Eller ja, göra konstverk av sand kanske är en bättre benämning än sandslott… Bara jag som kallar all typ av aktivitet i sand med typ bygga sandslott. Hehe. Vi gick längs med strandpromenaden innan vi åkte in till Busan city för middag(ar)…

Första måltiden i Busan. Inte alls i min smak så jag smakade bara lite på några få, väl utvalda, bitar av maten som kom in innan jag tackade för mig. Kul att träffa Pontus dock, han gör ju såklart den här resan lite mer annorlunda för oss i och med att han vet vad ”the locals” brukar äta och framför allt hur man äter det. Blir ju en helt annan upplevelse av landet/kulturen när man får den möjligheten.

Vi gick vidare till en lite mer BBQ-inspirerad restaurang där vi beställde in lite olika köttsorter som stektes vid bordet. Mycket kryddstarkt men bättre än första stället och deras mat. Här var tanken att man skulle ta lite kött och annat tillbehör och vira in i bladen. Som en ”tacos” fast blad istället för bröd, och starka chilliröror istället för salsa. Ja, ni hajar!?

Jag har svårt för den lokala maten här alltså. Allt är indränkt i starka kryddor och jag vet knappt ens vad det är för något under kryddlagret. Inte alls min typ av mat och därför blir det room serivce för min del när vi har gått upp på rummet för kvällen.
Dag två får ni i nästa inlägg!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *