Sydkorea dag 2

Både CG och jag var jetlagade och lyckades sova över frukostserveringen i morse. Synd, hade sett fram emot att få gå ner och äta god frukostbuffé! Får se till att vakna i tid i morgon istället. Det blev ett besök i utomhuspoolerna efter att vi hade vaknat och det var ju allt annat än trist. Flera små pooler och bubbelbad med olika temperaturer (36°C-41°C) låg strategiskt placerade på en stor altan med utsikt över havet. Så fantastiskt! Vi ska börja dagen så varje dag har vi bestämt. Fast med frukost då också, hehe!
Efter att vi hade spa:at tog vi på oss kläder och gick ner till tunnelbanan. Vi åkte bort till den gigantiska fiskmarknaden Jagalshi market som erbjöd ALLT från havet. Då menar jag verkligen allt. Det var fisk och skaldjur, mask, ål, sjögräs, bläckfisk osv i all oändlighet tror jag. Vissa levde, andra var döda. En del var färska och en del torkade. En del av rensade och en del serverades med precis allt (fenor, ögon, fjäll, ben osv). Det var lite för vulgärt för mitt tycke, blev nästan lite illamående av allt det där. Vi hittade i alla fall ett stånd som sålde hummer, där vi köpte en bjässe och fick den tillagad. Faktiskt en väldigt klok idé – på nedervåningen sålde de levande havsdjur som man fick se, välja ut och köpa. Det tog man sedan med sig en trappa upp där de hade servering. De tillagade det man hade köpt på nedervåningen och så åt man det där. Mycket rolig idé. Hummern var fantastiskt god och vägde ca 2 kilo (mättade oss tre personer). Efter en sen lunch där spenderade vi några timmar på stan innan vi tog en siesta på hotellrummet. Till middag blev det burgare på ett hak vid hotellet samt lite biljardspel i en biljardhall alldeles intill. Kul kväll!
Nu ska vi sova

I love you!

CG letar efter Abbalåtar i telefonen att spela upp medan vi puttrade runt i poolerna.

Ser ni vilken idyll? Det finns ca 10 små varma bassänger som vi kunde sitta i och lata oss.

Redo för dagens utflykt! Jag, Pontus och CG!

Tog inga kort på fiskmarknaden mer än den här, på vår hummer. Den var enorm…

… som ni kan se. Wow, att frossa i hummer hör ju inte vill vardagen om jag säger så. Lyx!

Min tvillingbror och jag. Inte så lika som ni kan se:


Svårt att ta bilder runt i stan som faktiskt visar hur stan ser ut. Det är ganska rörigt med butiker och restauranger och marknader och stånd och gator kors och tvärs, högt och lågt. Det är blinkande skyltar och reklam överallt. Har svårt att orientera mig här. Tur Pontus har varit här förut och att CG har bra lokalsinne. Jag går nästan alltid ett steg bakom för att slippa fundera över var vi ska/hur vi ska hitta. Den här gatan var dock väldigt städ och ”clean” så den var Photogenic.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *