Eftermiddag i trädgården

Vid halv två på eftermiddagen stoppade jag ner Olle i vagnen och promenerade bort till förskolan för att hämta hem Abbe lite tidigare än vanligt. Brukar vanligtvis inte gå dit, tycker det tar för lång tid samt är jobbigt, så det brukar vara bilen som vinner det valet. Men Olle var grinig idag och då passade det bättre med vagnen helt enkelt (att det var varmt och soligt bidrog ju såklart också). Det blev en mysig promenad hem med glasstopp vid affären, där även två traktorer stod parkerade till Abbes förtjusning. Han tappade dock glassen efter halva vägen och hade glass precis överallt runtomkring sig. Senare på eftermiddagen blev det vattenkrig och korvfest ute på altanen. Livet med barn är helt klart enklare under sommarhalvåret, med trädgård och när solen lyser. Så mycket friare och roligare för barnen att vara utomhus, utan en massa ”kladda inte där”, ”spring inte runt i soffan” och ”sluta klättra på väggarna”. Typ. Utomhus får de gör nästan precis vad de vill och det uppskattar dem.

DSC00565

Jag gjorde i ordning en god hallonsmoothie också. Det är Abbes favvo!

DSC00583

Kasta, sparka, rulla. Kasta, sparka, rulla. Kasta, sparka, rulla. Bollar är roliga och enkla leksaker.

DSC00589

Ut på tur, aldrig sur menar Olle. Han ställer sig ofta upp och tar ett steg. Han går nog snart…

DSC00599

Förutom bollarna så är ju vattenpistolerna helt klart bästa investeringen för trädgårdskul. Abbe har precis lärt sig hantera de stora varianterna, så nu går ingen säker längre. Både Olle och jag fick oss ett par rejäla, oönskade kallduschar.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *