Vad ”synd” det är om männen…

Å Mickey, Mickey hey Mickey du är inte alls okej hey Mickey, hey Mickey

Men alltså snälla nån. Tillåt mig skratta högt eller kräkas rakt ut. Manssläktet verkar inte alls ha förmågan att förstå PERSPEKTIV vad gäller utsatthet och ”utsatthet”. Det finns alltså män där ute som tror att män är utsätta för värre saker än vad kvinnor är.


img_5544.jpg
img_5545.jpg

Till och börja med vill jag poängtera det viktigaste i hela den här debatten: Kvinnohat leder till att kvinnor får lägre löner, gör mer obetalt arbete i hemmet, att yrken som är kvinnodominerade har lägre status än de som män är överrepresenterade i, att vård som rör kvinnan och kvinnliga åkommor/sjukdomar är bortprioriterade till förmån för mannen och manliga sjukdomar. Det i sin tur leder till att kvinnan anses vara sämre än mannen, vilket leder till kvinnor får mindre frihet, inte får bestämma själva vad/hur de vill klä sig/se ut eller möjligheten att ”ligga runt” hur mycket de vill. Detta i sin tur leder till sexuella trakasserier, tafsande, våldtäkter, misshandel, hot och i värsta fall mord. Kvinnan får till råga på allt dessutom skulden för detta (vad hade hon på sig vid våldtäkten? Jaha, kjol, ja men då får hon skylla sig själv. Kan hon inte bara sluta ha kjol? ETC ETC ETC). Utanför Sverige finns även konsekvenserna könsstympning, tvångsgifte och hedersvåld som en direkt konsekvens av att kvinnan inte lyder mannen och hans normer för hur hon ska vara.

Och så kommer vi till det sk manshatet. Vad är det ens? Att en kvinna/feminist använder ordet hata när hon beskriver sin utsatthet, och i frustration uttrycker hat mot männen som satt henne i den positionen. Då kommer vi till det näst viktigaste i hela den här debatten: ”Manshat” har NOLL konsekvenser för mannen.

Vad gäller ”vårdnaden av barn” i en vårdnadstvist så är det inte alls så att mannen är utsatt. Visst, det är fler vårdnadstvister som leder till att kvinnan får vårdnaden över de barn som är inblandade, men det är ju för fan en direkt konsekvens av det män faktiskt utsätter kvinnor för: att vara hemma med barnen medan han är iväg och tjänar pengar. Kvinnan har följt barnet varje minut sedan det föddes och offrat stora delar av sitt liv (karriär aka ekonomiskt kapital och vänner aka socialt kapital) för familjen och barnens skull. Och så kommer mannen in vid en eventuell skilsmässa och yppar ENSAM vårdnad. Eh va? Kvinnor dubbelbestraffas alltså och ingen ser något problem med det. Hon ska först föda och uppfostra barnet för att sedan inte ens ha rätten till de barn hon har fött och offrat det mesta för. Så. skevt. Män har fan mage till det mesta.
Vad gäller ”mannens inskränkta aborträtt” så borde jag inte ens behöva förklara detta. Men here we f*cking go: Mannen skäms så oerhört mycket över att det finns kvinnliga förmågor som han UPPENBARLIGEN är beroende av, så beroende att han vill försöka ta kontrollen över det genom att införa abortlagar som inskränker på kvinnans rätt till sin egen kropp. Graviditeten är en påminnelse av hans totala beroende av kvinnan och den måste han ju till varje pris få kontrollerad. Han vill få det till att han är den aktiva och produktiva i själva samlaget, som för sina gener vidare med sin sperma som kvinnans kropp får agera ”värd” åt under graviditeten. Och att det sedan inte är hans fulla rätt att fatta vilka beslut han vill är så fruktansvärt elakt och hemskt. ”Manshatande kvinna som inte låter mig som man få fatta beslut som rör din kropp”.
Vad gäller ”manlig könsstympning” så har jag bara en sak att säga: det är män som könsstympar flickor och det är män som könsstympar pojkar. Var snäll och vänd dig till dina manliga kollegor och be dem sluta upp med detta fruktansvärda övergrepp på barn. Det är inte kvinnor som kontrollerar andras kroppar i samhället, det är MÄN.
Vad gäller ”falska våldtäktsanklagelser” så kan jag inte alls se det stora problemet. Kvinnor ägnar sig inte överlag åt att sätta dit män för att det är kul. Män våldtar kvinnor systematiskt och det är dit dina strålkastare borde riktas. Det finns garanterat inte i närheten av lika många dömda män som är oskyldiga jämfört med hur många icke dömda skyldiga män i våldtäktsproblematiken.
Vad gäller ”skolsystemet gynnar kvinnor” så vill jag poängtera att om du menar att ”flickors duktighet” premieras så är det en DIREKT KONSEKVENS av det samhälle män har byggt upp, sk PATRIARKATET. Men om det nu är så att det är flickorna som premieras i skolvärlden så borde ju det rimligen även leda till fler ledande positioner för kvinnor än män vilket det dock INTE gör. Män kommer längre på sämre meriter och det är väldigt problematiskt och diskriminerande om något.
Vad gäller ”betalar mer i skatt men får mindre stöd” så stämmer det inte alls. Ja, män betalar mer skatt än kvinnor generellt eftersom det är män som jobbar mer än kvinnor samt har högre löner än kvinnor. Fast om statistiken får tala sitt tydliga språk så är det inte kvinnor som prioriteras i vården eller samhället.
Att jämföra en mans ev missgynnande i en vårdnadstvist med mord på kvinnor är så fruktansvärt verklighetsfrånvänt och allvarligt. Det saknar relevans och substans. Kom tillbaka när verkligheten har nått dig.

P.s. Snälla, fortsätt inte. Du behöver inte framstå som ännu mer patetisk än du redan gjorde dig skyldig till. Tack men nej tack.

1 kommentar

 1. Jeanette

  Hej hej,

  Vill bara släntra in lite snabbt och säga att det är intressant att följa dig. Du är välformulerat och vet vad du vill säga. Som du säkert har förstått så tycker vi inte likadant i alla men det är för mig bara intressant att få olika perspektiv på saker och ting.

  En sak jag tänker på i dina senaste inlägg är att den typen av män du beskriver har jag aldrig utvecklat någon relation med. Ja säkert känner jag någon sådan men det har aldrig kommit till ett förhållande.

  Jag upprepar mitt mantra: Alla har ett fritt val, ingen är ett offer i en relation om man inte själv väljer att vara det. Lätt för mig att säga tror du men tro mig – så fort jag ser tendenser till sånt jag inte vill vara med om så lämnar jag. Gift nu sedan många år så det gäller ju bara att hitta rätt. Dom flesta män är faktiskt helt jämställda nuförtiden. I början av min nuvarande relation (när vi var sambos) gjorde jag ett litet experiment som innebar att jag varken städade, handlade, tvättade eller diskade bara för att se hur lång tid det tog innan han insåg sunkigheten i det hela. Jag kan säga att det tog 3 dagar sedan dess har vi delat på allt.

  Tack för din fina blogg!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *