Män som mördar kvinnor

Skärmavbild 2017-05-16 kl. 13.19.18Skärmavbild 2017-05-16 kl. 13.18.55


Så fruktansvärt att läsa. Ännu en ung kvinna som mister livet för att män tror att kvinnor är allmänt gods för dem att göra vad de vill med. Varför läser jag aldrig om tre kvinnor som mördat en man? Frågan är retorisk och svaret är uppenbart. Män har sedan de var småpojkar fått lära sig att kvinnor är till för deras personliga begär och kvinnan är inte likställd mannen. Män har sedan de var småpojkar fått leva ut, vara aggressiva och elaka mot flickor och kommit undan med att ”de är kära” eller att det (beteendet) är en del av deras personlighet. De kan inte kontrollera sina känslor, helt enkelt. Flickorna får stå tillbaka till förmån för pojkarna och deras våldsamma lekar. Och sedan undrar vi varför kvinnor blir kränkta, slagna, våldtagna, mördade av män som om det (varje fall) är en slump. Varför har vi inte förmågan att analysera barns olika möjlighet att få leva ut på bekostnad av andra barn och dra paralleller till vuxnas sätt att agera. Nej, då drar vi för stora växlar på något vi inte vet någonting om, låter det från alla håll och kanter. Det är så uppenbart för mig att allt hänger ihop. Vi bortförklarar pojkars kränkningar av flickor från småbarnsåldern med att det är så harmlöst, låt dem vara ungefär. Vi till och med uppmuntrar flickor att tolka pojkars kränkningar som komplimanger. Frågan är om Tova ska se det här som en komplimang, att de bara var kära i henne men inte kunde kontrollera sina känslor och visa det på ett annat sätt än att mörda henne.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *