Olika förväntningar på helgen

Helg! Det är lite svårt med helg tycker jag, det är så mycket jag vill passa på att göra då. Dels så vill jag ta igen tid med barnen och CG som kanske kommer i kläm under vardagarna för att man känner sig stressad, trött och lite frånvarande i vissa fall. Dels vill  jag kasta ut barn och man, be dem åka någonstans och vara borta hela dagen så att jag får möjlighet att städa och prioritera allt annat som inte hinns med under vardagarna pga barnen och deras behov tar så stor del av tiden. Hur kombinerar man det där vardagslunket på bästa sätt så att helgerna blir lite mer harmoniska? Jag är alltid på eller av, svart eller vit. Har vi inte kommit iväg hela familjen på en utflykt innan kl 10 på lördag morgon kan vi lika gärna gå och skrota i pyjamasen hela dagen hemma. Samma när söndagen kommer. CG blir stressad över att jag stressar iväg oss till något som man inte alls behöver stressa till (hela poängen faller då menar han) och jag blir stressad över att vi ”aldrig” kommer iväg. Jag vill ha helgerna uppbokade långt innan för att slippa stresskänslan över vad vi ska göra till helgen, medan CG älskar att ha helgerna helt tomma. Herre Gud, familjelivet är verkligen inte lätt att få ihop alltså. Idag har det blivit en sådan där vi är hemma med pyjamasen på och jag städar inne medan CG har barnen ute i trädgården och grejar. Helt okej uppdelning för min del, och senare kommer min mamma, morfar och lillasyster på middag. Det känns som en fair uppdelning av måsten och nöjen. Vi har som tur är en robotdammsugare som kör här hemma. Medan jag hänger tvätt på övervåningen blir nedervåningen dammsugen utan en insats från mitt håll. Det kallar jag effektivitet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *