Årets mama!

Fredag idag och det betyder att jag och barnen brukar spendera förmiddagen och lunchen med min vän Emma och hennes två barn, ibland hemma hos oss och ibland hos henne eller på öppna förskolan. Idag tog vi med barnen till öppna förskolan och åt sedan lunch hemma hos henne innan vi åkte hem. Våra barn (i samma åldrar) kommer så bra överens som barn i deras ålder kan, och Emma och jag tycker det är trevligt att umgås så det brukar bli att vi gör det på fredagarna. Mina barn somnade i alla fall i bilen hem och sov där i drygt en timma innan den ena av dem (vet inte vem som väckte vem pga var inne i huset och de sov i bilen med bildörren öppen utanför vardagsrumsfönstret) väckte den andra och så var det igång. Gnället. Båda två är sura och griniga och trötta. Olle klättrar och tar tag ”onödigt” hårt i Abbe och Abbe skriker och surar över att Olle tar plats i vardagsrummet. Ingenting passar och ingenting är roligt. Gick igenom hela SVT:s barnkanal med olika program, inget duger. ”Något annat” säger Abbe från soffan med nappen i munnen och djävulen i blicken. Blev otroligt irriterad efter att ha föreslagit ungefär tio olika program (som han brukar gilla) att jag tillslut satte på Bolibompa och gick därifrån. Skrik såklart. Men nu sitter han faktiskt och tittar på det, och ser lite mindre sur ut. Olle har också ryckt upp sig en smula (pga insåg väl att jag inte pallar bära runt på en unge som skriker oavsett om han är på golvet eller i famnen och därmed pga ömma handleder inte bär honom mer än absolut nödvändigt) och sysselsätter sig just nu med Aston och hans tuggpinne. Är det bara jag som typ tappar tålamodet fullständigt när barnen gnäller oavsett vad man gör, för att de har sovit för lite? Det var ju inte jag som väckte er, väser jag tyst för mig själv och funderar över varför de tycker att jag ska ta all skit de känner just nu. För att vi kan, hade de väl svarat om de kunde uttrycka sig så avancerat. Det blir istället ett långvarigt gallskrik från båda. Suck!
Hur som helst så tänker jag vara en sådan supermamma som låter tvn stå på resten av eftermiddagen. Jag orkar ärligt talat inte vara en supermamma till båda två hela dagen inser jag, så nu tar jag till det enkla och hjärndöda som håller dem tillräckligt lugna för att eftermiddagen inte ska bli katastrof. Blir eventuellt ett besök på McDonalds som kronan på verket för att slippa laga mat med trötta barn i hasorna.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *